cci groep lanceert nieuwe dienst om verenigingen te helpen voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming

Neem geen risico, voorkom hoge boetes van 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet en hoofdelijke aansprakelijkheid bij een datalek.

Ledenorganisaties moeten de manier waarop het met data omgaat vóór 25 mei 2018 op orde hebben. Dit is de datum waarop de Europese Privacy Verordening (ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en General Data Protection Regulation (GDPR)) in werking treedt. Na deze datum kan iedereen uw (leden)organisatie op de naleving van de Europese Privacy Verordening aanspreken.

Verenigingsbureaus hebben het druk en nu komt ook nog deze nieuwe wetgeving om de hoek kijken, maar waar begint men, wat moeten verenigingen precies doen maar ook vooral wie, binnen welke tijd en tegen welke kosten? Hoe de vereniging o.a. omgaat met data, wie er toegang hebben tot de systemen en hoe interne processen verlopen m.b.t. data behoort men in kaart te hebben gebracht. De AVG Professional van CCI Groep helpt verenigingen hierbij.

Nieuwe privacywetgeving
Het afgelopen jaar is CCI Groep al meerdere malen intensief bezig geweest met het begrip “privacy”. Zij hebben diverse workshops georganiseerd, maar ook een whitepaper en diverse blogs erover geschreven en zelfs een informatiefilm erover gemaakt. In het bijzonder hebben zij zich gericht op deze nieuwe privacywetgeving omdat CCI Groep merkte dat het een onderwerp was dat steeds belangrijker werd binnen de verenigingsbranche maar juist ook omdat dit dermate lastige materie is en dat de kennis hierover ontbrak.

De AVG stelt nieuwe eisen aan het informeren van klanten / leden & medewerkers en het beveiligen van gegevens. U doet er verstandig om nu aan de slag te gaan met deze wetgeving en voorbereid te zijn op de toekomst. Overtreding van de huidige en komende wet- en regelgeving kan leiden tot zware sancties, u riskeert een maximale boete van 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet.

Cyberaanvallen en ransomware, u kunt er niet meer omheen
U heeft vast gehoord dat de wereldwijde cyberaanval met ransomware van afgelopen vrijdag zeker 200.000 slachtoffers gemaakt heeft in minstens 150 landen. Of dat vandaag één van de grootste internationale cybersecurity conferenties, de One Conference in het World Forum Den Haag, van start is gegaan. Zestig binnen- en buitenlandse experts vanuit bedrijfsleven, wetenschap en de cyberveiligheid zullen ingaan op actuele en verschillende onderwerpen zoals de economische kansen die digitalisering biedt en op de dreigingen die er zijn op het terrein van cybersecurity. Oftewel de komst van de AVG maakt nu definitief concreet wat eigenlijk al gedaan had moeten worden, maar wat voor veel organisaties, en zeker voor verenigingen in de praktijk een grote opgave is. Toch kunt u er niet meer omheen.

Nieuwe dienst AVG – speciaal voor verenigingen

CCI Groep heeft een nieuwe dienst in het leven geroepen om verenigingen te helpen bij de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Samen met een AVG professional loopt de vereniging diverse stappen door om te voldoen aan de nieuwe regelgeving. Van analyse, tot bescherming en reactie documenteert men zorgvuldig wat men doet om de vereniging in regel te stellen met AVG. Op die manier bouwt de vereniging een dossier op en dat is nuttig indien er toch een datalek zou voorkomen. Indien men de stappen op een correcte wijze toepast, dan is de vereniging op 25 mei 2018 klaar voor de AVG. Ledenorganisaties kunnen als eigenaar van persoonsgegevens niet achterblijven.

AVG pakketten van CCI Groep

CCI Groep biedt twee pakketten aan, een basis en een pluspakket. Beiden vallen in een veel aantrekkelijkere prijscategorie dan de uitgebreide trajecten die men kan afnemen bij een jurist. Daarnaast hebben zij veel kennis over de wetgeving maar niet specifiek op de verenigingsbranche, iets wat CCI Groep wel beheerst en onontbeerlijk is in onze ogen.

Zojuist hebben we deze dienst online gelanceerd en u heeft de primeur: https://www.ccigroep.nl/avg

Bron: CCI Groep