start een netwerk op!

25 September vindt de eerste netwerkbijeenkomst plaats van juridische professionals bij verenigingen. Dit netwerk is het derde netwerk dat DNA faciliteert. Naast de juridische professionals hebben jonge verenigingsprofessionals en verenigingssecretarissen hun eigen netwerk binnen DNA waarin zij kennis en ervaringen uitwisselen. Tevens worden er sprekers uitgenodigd om de deelnemers van het netwerk te inspireren. Maar uiteraard is de invulling van de bijeenkomsten van het netwerk voorbehouden aan de leden van het netwerk zelf.

Ben jij een verenigingsprofessional op het gebied van bijvoorbeeld HR, communicatie en marketing, secretarieel-administratief, beleidsinhoudelijk, verenigingsdirecteur, financiën, of anders? En heb je behoefte aan contact en inspiratie van professionals die eenzelfde rol vervullen bij een andere vereniging? Neem dan contact met ons op. Dan starten we samen een netwerk op.

DNA heeft een aantal spelregels opgesteld voor de netwerken, die een kader bieden. Ze staan hieronder.
 

De 10 spelregels voor de DNA-netwerken van verenigingsprofessionals

  1. DNA richt, het liefst op initiatief van een of meer verenigingsprofessionals, netwerken in voor verenigingsprofessionals die dezelfde rol hebben binnen een vereniging.
  2. DNA draagt zorg voor de organisatie van de eerste netwerkbijeenkomst
  3. Op de eerste bijeenkomst is een bestuurslid van DNA aanwezig die iedereen welkom heet en iets vertelt over DNA.
  4. DNA draagt (op termijn) zorg voor een plek op de website waarin leden digitaal contact kunnen onderhouden. Tot die tijd wordt LinkedIn gebruikt. Of WhatsApp.
  5. Na de eerste bijeenkomst worden volgende bijeenkomsten georganiseerd door leden van het netwerk zelf. Leden van het netwerk dragen zelf zorg voor het programma en de organisatie van de dag, zoals een locatie. DNA draagt zorg voor het versturen van de uitnodiging van de bijeenkomsten, de registratie van de deelnemers en het sturen van het programma aan de deelnemers.
  6. Na een bijeenkomst koppelt het netwerk de bevinden terug aan DNA. DNA kan de resultaten uit de bijeenkomst toegankelijk maken voor de rest van het netwerk. Of voor andere verenigingen.
  7. Het netwerk komt minimaal 3 keer per jaar bijeen.
  8. Het netwerk speelt een rol in het DNA jaarcongres. Welke rol wordt overlegd tussen het netwerk en de organisatie van het DNA jaarcongres
  9. Het netwerk krijgt een klein budget
  10. Deelnemers van niet-leden van DNA betalen 250 Euro per jaar om aan het netwerk deel te kunnen nemen.