avg: niets doen kan niet

Ledenorganisaties moeten de manier waarop zij met data omgaan vóór 25 mei 2018 op orde hebben. CCI Groep lanceert een nieuwe dienst, specifiek voor verenigingen, om u te helpen de voldoen aan de nieuwe wettelijke verplichtingen op dit gebied. Dit gebeurt in samenwerking met de stichting AVG voor Verenigingen. De verplichting houdt onder meer in:

·                     Vastleggen welke persoonsgegevens de vereniging vast legt,
·                     Aantonen dat er zorgvuldig met persoonsgegevens wordt omgegaan (documentatieplicht),
·                     Een goed en volledig overzicht hebben van de systemen die de gegevens verwerken,
·                     Een goed beeld hebben van toegang tot die systemen, de handelingen op de gegevens, en inzicht in de kwaliteit van de beveiliging van die systemen.
·                     Bijhouden dat de verwerking van persoonsgegevens in uw organisatie in overeenstemming met de AVG verloopt,
·                     Medewerkers training  geven hoe men intern met gegevens om moet gaan,
·                     UW IT zaken  beveiligen, u bent verplicht om te zorgen voor goede beveiligingssoftware,
·                     Contracten met IT leveranciers op orde te hebben.

25 mei 2018 is de datum waarop de Europese Privacy Verordening (ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en General Data Protection Regulation (GDPR)) in werking treedt. Na deze datum kan iedereen uw (leden)organisatie op de naleving van de Europese Privacy Verordening aanspreken. De AVG stelt nieuwe  eisen aan het informeren van klanten / leden & medewerkers en het beveiligen van gegevens. U doet er verstandig aan  om nu aan de slag te gaan met deze wetgeving en voorbereid te zijn op de toekomst. Overtreding van de huidige en komende wet- en regelgeving kan leiden tot zware sancties, u riskeert een maximale boete van 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet.

Nieuwe dienst AVG – speciaal voor verenigingen
Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in zicht (25 mei 2018) heeft CCI-groep, in samenwerking met Stichting AVG voor Verenigingen, besloten om verenigingen te ondersteunen om aan deze wet te voldoen. De AVG-professionals van CCI Groep werken met een helder stappenplan en geven ondersteuning bij het in kaart brengen van alle gerelateerde zaken en processen. Van analyse, tot bescherming en reactie documenteert u zorgvuldig wat u doet om uw vereniging in regel te stellen met AVG wetgeving. Op die manier bouwt u een dossier op en dat is nuttig indien er toch een datalek zou optreden. Indien u de stappen op een correcte wijze toepast, dan bent u op 25 mei 2018 klaar voor de AVG.

Lees meer hierover in de whitepaper over de meldingsplicht datalekken 

AVG Professional pakket
CCI Groep biedt twee pakketten aan, een basis- en een pluspakket. Beiden vallen in een veel aantrekkelijkere prijscategorie dan de uitgebreide trajecten die men kan afnemen bij een jurist. Bovendien is de dienst helemaal toegespitst op AVG voor de verenigingsbranche.

Over CCI Groep
CCI Groep ontwikkelt software oplossingen exclusief voor verenigingen en door deze focus kunnen wij ons de meest gespecialiseerde partij in Nederland op het gebied van verenigingssoftware noemen. Wij bieden datgeen ledenorganisaties nodig hebben en streven ernaar om hun behoeftes steeds te blijven vervullen.