Hoes nieuwe voorzitter NVM
01-07-2019 Personalia

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en taxateur (NVM) heeft een nieuwe voorzitter. Onno Hoes volgt per 1 augustus Ger Jaarsma op.

Onno Hoes (VVD’er) was onder meer burgemeester van Maastricht. In een persbericht van de NVM verklaart hij dat hij veel kansen ziet voor makelaars en taxateurs in Nederland.

“Alle maatschappelijke thema’s houden direct verband met de vastgoedsector. Of het nu gaat om commercieel of agrarisch vastgoed, of over de woningmarkt. NVM-leden kennen de lokale en regionale markt en kunnen hun klanten optimaal bedienen. De data en kennis die de NVM heeft van de vastgoedsector is van enorme waarde voor de leden én voor de stakeholders.”

Voorganger Jaarsma kondigde vorig jaar al aan dat hij niet meer beschikbaar was voor een nieuwe termijn. Binnen de NVM was kritiek ontstaan op zijn functioneren, omdat hij vooral zijn eigen belang zou dienen en informatie niet zou delen. Een groep woningmakelaars zegde zelfs het vertrouwen in hem op.

Terugblikkend gaf de scheidend voorzitter deze week in een interview met het ANP toe soms “te voortvarend aan de slag te zijn gegaan”. “Toen ik binnenkwam lag er veel op mijn bord. Ik heb vrij snel ambitieuze voorstellen gemaakt. Niet alle plannen zijn even goed gevallen.”

Jaarsma voerde onder meer een nieuw auditsysteem in bij de NVM, waarbij makelaars intern opgeleid worden om uiteindelijk collega-makelaars op kwaliteit te controleren. Hij was pas sinds 2016 voorzitter. Zijn voorganger Ger Hukker was negen jaar het gezicht van de makelaarsorganisatie.

- Partners -