Training Verenigingswerk
20-04-2021

VerenigingsWerk- Ins en outs van het werken voor een vereniging

Je bent nieuw bij de vereniging. Een unieke werkomgeving waar veel gebeurt. Je vraagt je misschien af: Wat voor verenigingen zijn er? Welke rol spelen ze in de maatschappij? Wat zijn de kerntaken van een vereniging en wat wordt er van mij verwacht? Wat is de cultuur van mijn vereniging en wat zijn haar eigenaardigheden? De Nederlandse en Europese regelgeving beïnvloeden de sector en de werkzaamheden van verenigingen verschuiven. Maar waar gaat het eigenlijk allemaal over?
 

Deze training brengt je in één dag op de hoogte van de ins en outs van verenigingen. De regelgeving en de actuele ontwikkelingen die effect hebben op de vereniging. Maar ook van de ontstaansgeschiedenis en het bestaansrecht van verenigingen en ontwikkelingen in de toekomst. Verder maak je kennis met trends, aangeboden producten en diensten en sociaal versus commercieel.

Doel
In een dag leer je de cruciale beginselen van de verenigingsdynamiek maar ook onderling ervaringen, vragen en verwondering delen.
 

Doelgroep
Medewerkers die recent (1 week - 2 jaar) zijn begonnen in een vereniging en binnen die vereniging ook daadwerkelijk te maken hebben met leden werven of benaderen, verenigingsstrategie, aansturen van commissies of werkgroepen, contacten met bestuur of besturen etc.
 

Resultaat
Aan het eind van de dag hebben de deelnemers kennis van

  • Het verschijnsel vereniging in de NL samenleving (historie, typen vereniging, functioneren in de polder
  • Kenmerkende eigenschappen en eigenaardigheden (verenigingsschroef, propeller, cirkels van betrokkenheid)
  • Ontwikkeling van de vereniging (groeifasen, bestuursmodellen, ledentypen)

Kunnen deelnemers

  • Kernfuncties herkennen aan de hand van de propeller en verenigingsschroef
  • De link leggen tussen verenigingsstrategie en activiteiten op het gebeid van belangenbehartiging, individueel voordeel, ontmoeten en collectieve versterken
  • Inschatten in welke bestuursmodel ze werken en wat dat betekent voor hun werk

Hebben deelnemers zich extra verdiept in:

  • Innovatie stimuleren
  • Leden actief betrekken
     

Materiaal en literatuur

* Het is mogelijk het complete boek Vernieuwen met Vereniging 3.0 te bestellen. Wanneer je je hebt ingeschrven voor de training ontvang je het boek met 10% korting. Dit kun je aangeven door "training" in het opmerkingenveld te zetten.

** Het is mogelijk het complete boek Routeplanner voor verenigen te bestellen. Wanneer je je hebt ingeschrven voor de training ontvang je het boek met 10% korting. Dit kun je aangeven door "training" in het opmerkingenveld te zetten.
 

Deze training wordt gegeven door:

                      

Marike Kuperus                                 Ivan Pouwels
https://kuperusenco.nl/                    https://www.cooperationnext.nl
 

Bij annulering binnen 30 kalenderdagen voor de trainingsdatum worden organisatiekosten à € 150,- (exclusief btw) in rekening gebracht. Bij “no show” of annulering op de dag zelf rekenen we het volledige bedrag. Wel kan je een collega in jouw plaats laten gaan.

Met oog op kwaliteit en de diversiteit in de groep tijdens de training is het aantal deelnemers per vereniging, per geplande training, maximaal 3 personen. Heb je meer personen die deze training willen volgen, neem dan contact met ons voor een passende oplossing.

Datum:
20 april 2021

Tijden
9.30 - 16.30 uur

Investering:
€ 550,- voor niet leden
€ 400,- voor DNA leden
Alle prijzen zijn inclusief lesmateriaal en exclusief BTW en locatiekosten.

Locatie:
nnb, midden van het land

U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.