Even voorstellen: Willemijn Prast (Natuurmonumenten)
14-03-2019 Ledennieuw

Ik ben Willemijn Prast, verenigingsmanager van Vereniging Natuurmonumenten.
 
Wanneer was u voor het laatst in de natuur? Hoe vaak gaat u naar buiten om een frisse neus te halen? Wanneer zag u voor het laatst bloeiende madeliefjes in het weiland? Wanneer hoorde u voor het laatst een roepende grutto? Wanneer had u voor het laatst uw autoruit helemaal beplakt met dode insecten na een autorit?
Aparte vragen misschien, maar dit zijn thema’s waar we ons druk om maken bij vereniging Natuurmonumenten.
 
Natuurmonumenten is een vereniging van mensen met hart voor natuur. Onze achterban bestaat uit ruim 720.000 leden en donateurs en uit duizenden vrijwilligers in allerlei soorten en maten. Iedereen zet zich in op zijn/haar eigen manier. De een helpt bij de aanleg van paden, de ander denkt en praat mee in onze ledenraad over het beleid, de volgende levert een financiële bijdrage en weer een ander zet zich in voor insecten of wilde bloemen. Onze achterban bestaat uit een rijk palet van bevlogen mensen.
 
Met de inzet van al deze mensen lukt het ons om goed te zorgen voor de natuurgebieden die wij beheren. Met deze gebieden gaat het eigenlijk ook best goed. Alleen …. er is wel iets aan de hand … een zorgwekkende ontwikkeling ….. buiten deze gebieden gaat het namelijk niet goed met de natuur. Vogels, insecten, wilde bloemen, de aantallen gaan dramatisch hard achteruit. We weten uit onderzoek dat veel Nederlanders zich hier zorgen om maken. Daarom hebben we er voor gekozen om ons de komende jaren ook in te zetten voor het Nederlandse landschap, we willen kwetsbare soorten helpen, ook buiten onze gebieden. Dit is een hoge ambitie. Dit kunnen we alleen maar doen door de steun van de duizenden mensen in onze achterban. De dag dat ik dit schrijf is 12 maart. Vandaag lanceren we onze nieuwe campagne ‘Wilde Bloemen’, we roepen zoveel mogelijk mensen op om mee te roepen, mee te zoemen en Nederland weer in bloei te zetten. Voor meer informatie
 
Hoe bijzonder is het dat ik voor zo’n vereniging mag werken. Een vereniging, waar door zoveel mensen en met zoveel passie wordt gewerkt aan zo’n belangrijk thema. Een vereniging waar we voor de natuur opkomen door te roepen, interne discussies rond te laten zoemen, maar waar we vooral de handen ineenslaan om zo’n mooi collectief goed, onze natuur en het Nederlandse landschap, vooruit te helpen. De natuur heeft dit nodig, de noodzaak is er!
  
Ik kijk er naar uit om kennis te delen en te ontwikkelen met andere verenigingen!
  
Vriendelijke groet,
Willemijn Prast

 
- Partners -
Geen gegevens gevonden