Even voorstellen: Jolet Woordes (Wissenraet Van Spaendonck)
02-05-2019 Ledennieuw

Verenigen is een vak’, zo luidt de ondertitel van DNA. En het is een leuk vak. Tenminste, dat vind ik, na 20 jaar ervaring hierin te hebben opgedaan bij Wissenraet Van Spaendonck. Ik ben Jolet Woordes. Sommigen noemen mij ‘de keurmerkspecialist’. En daar zit wel iets in. Mijn affiniteit ligt bij keurmerken en registers. In de afgelopen jaren heb ik vaak geadviseerd aan en over keurmerken en registers. Op dit moment ben ik zowel van Stichting Normering Flexwonen (het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten) als van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg als secretaris verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.
 
Ik vind het mooi dat in Nederland partijen gezamenlijk afspraken kunnen maken over ‘regels’ en die dan ook samen kunnen handhaven. Er wordt een stichting opgericht, partijen krijgen een stem en onafhankelijke inspecteurs of auditoren toetsen de ondernemingen. Er zijn altijd invloeden van buitenaf op zo’n keurmerk of register. Na een incident is er de neiging om de regels aan te scherpen. Regelmatig verschijnen artikelen met kritiek. Huisvesting van arbeidsmigranten is vaak een thema in de kranten en de consumentenbond schrijft met enige regelmaat over uitvaartzorg. Het is belangrijk om dan het hoofd koel te houden en te kijken wat echt nodig is om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen.
 
Bij WVS ondersteunen we met zo’n 70 mensen zo’n 100 verschillende brancheverenigingen, beroepsorganisaties, paritaire organisaties en keurmerkstichtingen. We doen de bestuursondersteuning, leden- en financiële administratie, pr en communicatie. Maar ook doen we ‘losse’ adviesopdrachten. We hebben met z’n allen ten slotte een schat aan ervaring en die kunnen we goed inzetten voor andere clubs. Ik vind het leuk om kennis te kunnen delen, via presentaties maar ook via een aantal whitepapers die ik heb geschreven over keurmerken en registers. Wellicht mag ik jou ook een keer helpen?
   
Vriendelijke groet,
Jolet Woordes 

- Partners -
Geen gegevens gevonden