Wat doet de energietransitie met de vereniging?

21-05-2021

In 2019 waren meer dan honderd organisaties in het maatschappelijk middenveld betrokken bij het Klimaatakkoord. Daarin vervulden zij hun traditionele rol als belangenbehartiger en ze maakten afspraken en deden toezeggingen over de uitvoering. Maar wat doet dat met de verenigingen. Wat is de impact op bijvoorbeeld hun strategie, organisatie of de relatie met en tussen leden?

Tim van der Rijken, Arthur Vernooij en Bram van den Boogaard maakten een ronde langs negen verenigingen – groot en klein, jong en oud – om hier een beeld van te krijgen. Dit beschrijven ze uitgebreid in het juninummer van VM en ze organiseren een speciale kennissessie over wat dit doet met de vereniging op 17 juni.

Wil je kennis uitwisselen over belangrijke topics zoals omgaan met koplopers en peloton of met disruptives: zijn zij de leden van de toekomst? Of misschien over extern en breed samenwerken? Of de vraag of de transitie de driver wordt van je strategie of juist leden van de vereniging laat wegdrijven? Of over het effect op je imago en wat dat betekent? En - ook niet onbelangrijk - helpt dit de vereniging aan inkomsten? 

Kennissessie Energietransitie  meer informatie en aanmelden.

 

 


- Partners -
Geen gegevens gevonden