groot voorzitter vgm nl

Nieuwegein, 8 juni 2021 Tijdens de VGM NL Ledenvergadering van 7 juni 2021 is Sander Groot unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter van branchevereniging Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Hij neemt daarmee de voorzittershamer – na 6 jaar – van Eric Verwey over.

Sander Groot maakt sinds november 2020 deel uit van het VGM NL bestuur. Na zich de eerste maanden binnen het bestuur gericht te hebben op het segment Commercieel Onroerend Goed, gaat hij zich nu, samen met de andere VGM NL bestuursleden, op het vastgoed- en VvE management in de breedte richten.

Groot: “Ontwikkelingen binnen het vastgoed- en VvE management volgen zich in snel tempo op. Door binnen de branchevereniging samen te werken kunnen we vroegtijdig op die veranderingen inspelen, dienstverlening op een hoger niveau brengen en de beroepsgroep profileren als professionals met aantoonbare toegevoegde waarde in de keten.

We anticiperen, vanuit eigen kracht, op innovatieve ontwikkelingen op het terrein van automatisering en digitalisering, dienstverlening aan huurders en de rol van de vastgoed- en VvE manager als adviseur, in de huidige en ook in nieuwe marktsegmenten, zoals gemeentes, corporaties, Rijks- en zorgvastgoed. Een mooi moment om het voorzitterschap op mij te nemen.”

Sander Groot is directeur Vastgoedmanagement bij ingenieursadviesbureau Sweco.

Tijdens de VGM NL Ledenvergadering 7 juni jl. hebben de leden afscheid genomen van Eric Verwey. In de 6 jaar dat Verwey VGM NL heeft geleid, hebben VGM NL en haar leden, door een eigen koers te kiezen, een duidelijke positie verworven.

VGM NL is één van de vaste gesprekspartners geworden van verschillende ministeries en verwante brancheorganisaties.         Binnen het ministerie van BZK is VGM NL vertegenwoordigd in het overleg Goed Verhuurderschap. VGM NL is vertegenwoordigd in werkgroepen van het ministerie van Justitie en Veiligheid waar wordt gesproken over ondermijning binnen het vastgoed en VGM NL is een vast lid van de Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland.

Ook vastgoeddata staat goed op de VGM NL agenda. In de VGM NL Database verzamelen de VGM NL leden vastgoedexploitatiedata. Na analyse vormt de informatie uit de dashboards de basis voor de leden om hun eigen prestatie te vergelijken met concullega’s en wordt het instrumentarium gebruikt bij de onderbouwing van adviezen aan opdrachtgevers. Tot slot weten de leden elkaar steeds beter te vinden. VGM NL heeft de basis op orde, een goed moment om het voorzitterschap over te dragen aan zijn opvolger Sander Groot.

Het bestuur en de leden van VGM NL danken Eric hartelijk voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij VGM NL de afgelopen jaren.

Het bestuur is verheugd over de benoeming van Sander Groot als VGM NL voorzitter. Het VGM NL bestuur bestaat naast Sander Groot uit René Brinkhuijsen, Pascal Elshof en Willemijn Brand.