wat kun je verwachten tijdens de training strategisch management?

De verenigingsprofessional heeft een boeiend, maar geen eenvoudig vak. Hoe kun je, met het oog op de strategie van je organisatie, omgaan met veranderingen en toch focus behouden op de doelen van je vereniging? 

De wereld maakt grote veranderingen door, denk maar aan de gevolgen van de wereldwijde pandemie, (inter)nationale conflicten, klimaatverandering, energietransitie, vergrijzing en een te krappe arbeidsmarkt. Al die veranderingen hebben niet alleen gevolgen voor de positie en rol van jouw vereniging, maar ook hoe je daar als verenigingsprofessional mee omgaat. Het leren omgaan met verandering is een belangrijk onderdeel van een succesvolle strategie en persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de training Strategisch Management op dinsdag 25 april jl. hebben trainers Sjef de Graauw en Peter Noordhoek theoretische en praktische kennis gedeeld over de kansen en uitdagingen voor verenigingen en hoe je daar als verenigingsprofessional mee om kunt gaan. De deelnemers werden uitgedaagd om eigen casussen in te brengen en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Waardevolle ervaringen, kennis en adviezen zijn met elkaar gedeeld. Met deze input kunnen deelnemers aan de slag en de volgende stap zetten in (door)ontwikkeling.

 

Nanning van der Hoop

   Deze training heeft mij een beter inzicht gegeven in de werking van verenigingsstrategie bij, door en met (bestuurs)leden.
   - 
Nanning van der Hoop

 

Over de trainers

Peter Noordhoek heeft ruime ervaring met kwaliteitsvraagstukken, doorgaans met verenigingen als opdrachtgever en is expert op het gebied van verschillende kwaliteits- en toezichtbenaderingen en de wijze waarop besluitvorming rondom kwaliteit plaatsvindt. Daarnaast is hij auteur en schrijver van het boek ‘Branchebrede kwaliteit’ (2009), de promotiestudie over ‘Trusting Associations’ (2019) en inhoudelijk betrokken bij diverse onderzoeken waaronder het Nationaal Verenigingsonderzoek. Meer weten? Klik hier om verder te lezen.

Sjef de Graauw heeft ruime ervaring met directie- en managementvraagstukken, voornamelijk bij hospitality-gerichte organisaties. Voor blijvende verandering in resultaat, gedrag en gedachten maakt hij gebruik van inspirerende inzichten uit de neurowetenschap en is hij actief als verandermanager, groeicoach, sparringpartner en trainer voor CEO's, bestuurders en (management)teams. 
Meer weten? Klik hier om verder te lezen.

Aanmelden voor de volgende keer

Wil jij ook de volgende stap kunnen zetten in de strategie van jouw vereniging en jouw werk als verenigingsprofessional? Meld je dan aan voor de training ‘Strategisch Management’ op 21 november a.s. Klik hier om jezelf in te schrijven.