sunweb en noc*nsf creëren met partnership 'gemakspropositie' voor sportfans

TeamNL heeft een nieuwe partner: Sunweb en NOC*NSF gaan een partnership aan tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024. Beide partijen willen een nieuwe markt veroveren en tegelijkertijd de sportbonden mee laten profiteren van eventueel succes. "Hoe groot de markt is, weten we nog niet."

Erik Ruts, onderhandelaar bij de deal namens NOC*NSF, is nieuwsgierig in hoeverre de fans nog nadrukkelijker betrokken kunnen worden bij TeamNL. "De fans staan centraal in de samenwerking. Er zijn al fanatieke supporters die hun favoriete sporter of team overal ter wereld steunen. Zij kunnen nu profiteren van de ervaring van Sunweb in het organiseren van fanreizen. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid in contact te komen met de topsporters en de teams door middel van ontmoetingen en een kijkje achter de schermen tijdens de evenementen. Daarnaast hopen we - en denken we - een groep sportliefhebbers te binden die een bezoek aan een sportwedstrijd combineert met een (korte) vakantie."

Bij bepaalde evenementen, zoals de Davis Cup of internationale hockeytoernooien, gaan er over het algemeen veel supporters mee, wat voor een goed gevuld Oranjevak zorgt. Maar hoe zal dat zijn bij een WK baanwielrennen of WK korfbal? “Dat weten we nog niet”, zegt Ruts eerlijk. “We gaan samen met Sunweb de markt verkennen en ontginnen." 

lees verder